Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?
Woonhuis

Zuiderspui 3

1601 GH Enkhuizen, NH

Huurprijs per maand
€ 1.550,- excl.
Zuiderspui 3
Huurprijs per maand
€ 1.550,- excl.
Beschikbaar per
1-1-2022
Bouwjaar
1650
Aantal kamers
6 kamers
Oppervlak
151 m2
Buitenruimte
20 m2
Zuiderspui 3

De huizen aan het Zuiderspui zijn gebouwd op een smalle strook grond die vrij kwam na de sloop van de Middeleeuwse stadsmuur aan de zuidelijke rand van de stad. Zuiderspui 3 is een prachtig woonhuis met mooi uitzicht op de haven.

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand (excl.)
€ 1.550,-
Glasverzekering
€ 3,60
Beschikbaar per
1-1-2022
Huisdieren
In overleg
Bijzonderheden
De woning bevat veel trappen
Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
151 m2
Gebruiksoppervlak
170 m2
Woonoppervlak
151 m2
Buitenruimte(n)
20 m2
Indeling
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
1
Aantal toiletten
2
Badkamervoorzieningen
Douche, wastafel, toilet
Aantal woonlagen
2
Parkeren
Soort parkeergelegenheid
Vergunningsplichtig parkeren

Indeling
De woning heeft drie woonverdiepingen, een zolder én een ruime kelder die grenst aan de tuin.


Begane grond:  
Via de entree komt u in de ruime woonkamer (26 m²). De woonkamer heeft een vaste kast waar oorspronkelijk een bedstede in heeft gezeten, andere historische elementen zijn de houten balken in het zicht en een houten vloer en balken in het zicht. Aan de achterzijde grenst de keuken (12,5 m²) in de zogenaamde houten kamer. Deze kamer aan de achtergevel van de woning hing vóór de gedeeltelijke demping van de haven boven het water. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur. Een separaat toilet is toegankelijk via het halletje naar de trap van de kelder (niet ingetekend op de plattegrond). Via de woonkamer is de ruime kelder te bereiken, de kelder (15 m²) heeft een mogelijkheid tot het stoken van een houtkachel en geeft toegang tot de tuin (20 m²) die aan het water is gelegen.

Eerste verdieping:

Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers en een badkamer gelegen. Direct bij het opkomen van de trap is de compacte badkamer gesitueerd met daarin een douche, wastafel en toilet. Aan de achterzijde van de woning is een slaapkamer (9 m²) met oude bedstede gesitueerd. Deze slaapkamer geeft mooi uitzicht op de haven en heeft prachtige houten lambrisering en plafond. Aan de voorzijde van de woning is nog een slaapkamer (10,6 m²) gesitueerd met uitzicht op de straat. Deze slaapkamer heeft vaste kasten.

Tweede verdieping:
Met een smalle trap is de tweede verdieping bereikbaar waar nog twee slaapkamers zijn gesitueerd (beide ca. 8 m²). De kamer aan de voorzijde geeft toegang tot de bergzolder (15 m²).


Locatie:
De prachtige historische stad, Enkhuizen, is rijk aan monumenten. Zuiderspui ligt aan het verlengde van de haven en is op loopafstand van het station gelegen.

Enkhuizen is goed bereikbaar, zowel met het eigen- als  met het openbaar vervoer. Bewoners parkeren met een parkeervergunning.