Icon search Icon Facebook Icon instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox BankGiroLoterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?
Bedrijfsruimte

Wijnstraat 153

3311 BV Dordrecht, ZH

Huurprijs per maand
€ 375,- excl.
Dordrecht, Wijnstraat 153
Huurprijs per maand
€ 375,- excl.
Beschikbaar per
direct
Bouwjaar
1550
Aantal kamers
1 kamers
Oppervlak
32 m2
Buitenruimte
0 m2
Dordrecht, Wijnstraat 153

Kantoorkamer in het historische Huis Rodenburch.

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand (excl.)
€ 375,-
Servicekosten
€ 75,-
Voorschot g/w/e
€ 62,50
Glasverzekering
€ 3,60
Beschikbaar per
direct
Bijzonderheden
In de vloer zit een hoogteverschil waardoor de oorspronkelijke houten vloer zichtbaar is. Met de inrichting van de ruimte dient u hier rekening mee te houden.
Het betreft een kantoorruimte zonder pantry-voorziening.
Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
32 m2
Buitenruimte(n)
0 m2
Indeling
Aantal kamers
1
Aantal badkamers
0
Aantal toiletten
2
Parkeren
Soort parkeergelegenheid
Vergunningsplichtig parkeren

Indeling

Huis Rodenburch heeft een indeling met een 18de eeuws voorhuis met historische stijlkamers en een bijzonder achterhuis in de stijl van de Art Nouveau. Het achterhuis is inclusief het souterrain en de stijlkamers aan de voorzijde, verhuurd aan een huurder. Op de eerste verdieping in het voorhuis, zijn vier afzonderlijke kantoorunits gelegen, waarvan er nu een te huur is. De centrale hal wordt gedeeld.

Begane grond:

Via de hoofdentree komt u het voorhuis binnen via een vestibule met een kleine brede trap. Deze trap leidt naar de gang van het voorhuis. De statige gang met zijn marmeren vloer is geheel in zijn 18de-eeuwse afwerking gerestaureerd. In de gang bevindt zich een toiletruimte en de entree naar het trappenhuis ten behoeve van de verdieping(en).

Op de bel-etage komen twee verschillende werelden bij elkaar. Het voorhuis is een stap terug in de tijd, met haar interieurs afgewerkt in de stijl van de Rococo. Het achterhuis is in gebruik als een populaire petit café / restaurant. Dat deel is ingericht met een karaktervol en zakelijk interieur uit de jaren twintig van de vorige eeuw en heeft tevens een fraai terras in de besloten achtertuin. 

Eerste verdieping:

Via de gang en het hoofdtrappenhuis in het voorhuis komt u op de eerste etage. Aan weerskanten van de overloop bevinden zich de vier kantoorunits. Drie daarvan zijn verhuurd.

Linkerzijde achter:

Een achterkamer van circa 32 m². In deze linker-achterkamer is nog het oorspronkelijke moer- en kinderbintenplafond en de (gedeeltelijk verlaagde) houten vloerafwerking uit de bouwtijd (1545) in het zicht aanwezig.

Op de zolderverdieping is in de vroegere ‘meidenkamer' een toiletgroep gerealiseerd voor de huurders van de eerste verdieping. De zolderetage behoort niet tot het gehuurde.

Bijzonderheden:

De huurprijs wordt niet belast met omzetbelasting.

Brandmeldinstallatie en inbraakalarm zijn in de algemene ruimten aanwezig.
Centrale verwarming, databekabeling zijn aanwezig.

Locatie:

Huis Rodenburch bevindt zich op ruim tien minuten loopafstand van treinstation Dordrecht en is rustig gelegen aan de rand van het historische centrum. Parkeren (betaald) en OV halte bevinden zich in de directe omgeving.