Icon search Icon Facebook Icon instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox BankGiroLoterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?
Woonhuis

Wijnstraat 113

3311 BT Dordrecht, ZH

Huurprijs per maand
€ 2.895,- excl.
Dordrecht, Wijnstraat 113
Huurprijs per maand
€ 2.895,- excl.
Beschikbaar per
Bouwjaar
1495
Aantal kamers
4 kamers
Oppervlak
182 m2
Buitenruimte
200 m2
Dordrecht, Wijnstraat 113

Riant en stijlvol vierkamerappartement op de begane grond en eerste verdieping aan de tuinzijde van één van de oudste en best bewaard gebleven monumentale panden van Dordrecht, het Zeepaert. Met zeer grote tuin, een oase in hartje stad.

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand (excl.)
€ 2.895,-
Servicekosten
€ 75,-
Beschikbaar per
Huisdieren
In overleg
Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
182 m2
Buitenruimte(n)
200 m2
Indeling
Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
2
Aantal badkamers
1
Aantal toiletten
1

Indeling

Begane grond:
Het appartement ligt aan de tuinzijde van één van de oudste panden van de Wijnstraat. Via de statige gemeenschappelijke entree met marmeren vloer en prachtige 17de-eeuwse plafondschildering op eikenhout, bereikt u de eigen entree van de woning. Het appartement strekt zich uit over het gehele achterhuis, bestaande uit de begane grond en de eerste etage. Er zijn een ruime woonkamer ( 34 m²) en eetkeuken ( 38 m²) gesitueerd op de begane grond, evenals een gang (11 m) en een toilet (2 m²).

Eerste verdieping:
De trap naar de etage komt uit op de overloop (4 m) waaraan een separaat toilet ( 1,5 m²), de moderne badkamer (15 m²) met ligbad, separate douche, en dubbele wastafels, en de twee zeer ruime slaap/werkkamers ( 24 m² en 35 m²) gelegen zijn.

Tuin:
Vanuit de eetkeuken slaat u de deuren open naar de zeer fraaie tuin (200 m²).

Bijzonderheden:
Het appartement bevat enkele bijzondere kwaliteiten, waaronder prachtige schouwpartijen en bijzondere stucplafonds. Komt u al dit moois vooral zelf bekijken!

De gemeenschappelijke entree wordt gedeeld met het voorhuis. Het voorhuis is een van de best bewaarde middeleeuwse huizen van Nederland, dateert deels al uit de 13de eeuw en wordt door de eigenaar in eigen beheer museaal ingericht en voor publiek opengesteld. Ook vinden er kleinschalige (zakelijke en particuliere) ontvangsten plaats.

De vermelde huurprijs is exclusief servicekosten: er wordt een maandelijks voorschot in rekening gebracht van Servicekosten: € 125,00 (schoonmaakkosten gemeenschappelijke ruimten, onderhoud CV en MV, intercom en belinstallatie, elektra en gas algemene ruimten).

Locatie:
De Wijnstraat is een voorname monumentale straat in het charmante historische stadscentrum van Dordrecht. In de buurt is een grote verscheidenheid aan cultuur, winkels en horecagelegenheden. En natuurlijk het water van de Merwede en De Oude Maas met de havens en grachten door het centrum van deze oude stapelstad (vrij vertaald: doorvoerhaven). Het pand is goed bereikbaar per stadsbus en het centraal station is op loopafstand gelegen.

Parkeren kan (betaald en met bewonersvergunning) in de directe omgeving.