Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?

Wie is er verantwoordelijk voor het onderhoud van de centrale verwarming en andere installaties?

Wanneer u een woning of bedrijfsruimte huurt van Vereniging Hendrick de Keyser bent u zelf verantwoordelijk voor het dagelijkse onderhoud van de centrale verwarming, zoals het ontluchten en bijvullen van de cv-ketel, en de mechanische ventilatie (mv). U bent verplicht om een serviceabonnement af te sluiten bij een erkende installateur, zijnde minimaal een basis-abonnement waarbij de mv-installatie en de cv-ketel (afhankelijk van type en ouderdom) jaarlijks tot tweejaarlijks worden gecontroleerd. U bent volledig vrij in de keuze voor het onderhoudsbedrijf en u kunt het onderhoudscontract naar eigen believen uitbreiden van basisvariant tot all-in-variant. De Vereniging verwacht van u dat de mv- installatie en cv-ketel regelmatig (jaarlijks tot tweejaarlijks, afhankelijk van type en ouderdom) worden gecontroleerd, en gaat ervan uit dat bij storingen tenminste de voorrijkosten en de eerste controle voor uw eigen rekening zijn of worden gedekt door het door u afgesloten onderhoudsabonnement.

Bij een storing kunt u contact opnemen met uw eigen onderhoudsinstallateur. Mochten er door slijtage onderdelen moeten worden vervangen dan zal de Vereniging deze kosten op zich nemen. U kunt in dit geval contact opnemen met de huurconsulenten van de Vereniging en dient de originele factuur en een betalingsbewijs aan ons op te sturen. Wij zullen vervolgens de kosten van de onderdelen en het uurloon welke buiten het serviceabonnement vallen aan u vergoeden. Kosten die zijn ontstaan door gebrekkig onderhoud van de huurder zijn altijd voor rekening van de huurder.

In sommige panden zijn andere installaties aanwezig, zoals pomp- of liftinstallaties. De kosten van het dagelijks onderhoud hiervan zijn in veel gevallen opgenomen in de servicekosten. De Vereniging draagt in dit geval zorg voor het onderhoud hiervan.