Icon search Icon Facebook Icon instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox BankGiroLoterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?
Woonhuis

Westerblokker 39

1695 AB Blokker, NH

Huurprijs per maand
€ 1.400,- excl.
Westerblokker
Huurprijs per maand
€ 1.400,- excl.
Beschikbaar per
Per direct
Bouwjaar
1659
Aantal kamers
6 kamers
Oppervlak
240 m2
Buitenruimte
100 m2
Westerblokker

'De Barmhartige Samaritaan' is een prachtig voorbeeld van een 17de-eeuwse Westfriese stolpboerderij. De boerderij dateert uit 1659 en heeft vele historische details behouden. Karakteristiek voor een stolpboerderij is het centraal geplaatste hooivak, het 'vierkant', onder een piramidevormig, deels rietgedekt dak. Het dak loopt aan alle zijden schuin af. In de ruimten buiten het vierkant waren de overige delen van het bedrijf en het woonhuis ondergebracht. Het woongedeelte is opgetrokken in steen, met een prachtige pronkgevel aan de straat.

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand (excl.)
€ 1.400,-
Glasverzekering
€ 3,60
Beschikbaar per
Per direct
Huisdieren
In overleg
Bijzonderheden
Tuinonderhoud
Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
165 m2
Gebruiksoppervlak
245 m2
Woonoppervlak
165 m2
Overige inpandige ruimte
80 m2
Buitenruimte(n)
100 m2
Perceeloppervlak
3082 m2
Indeling
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
1
Aantal toiletten
2
Badkamervoorzieningen
Douche, wastafel, bad, toilet
Aantal woonlagen
2
Voorzieningen
Grote stal die dient als bergruimte.
Parkeren
Soort parkeergelegenheid
Parkeren eigen terrein

Indeling
Vrijstaande woning met karakteristieke indeling van een stolpboerderij. Begane grond en verdieping onder de kap. Grote tuin rondom de woning.


Begane grond:
Rechts naast het voorhuis is de entree van de woning. Via de ‘dars’ (28 m²) komt u in de koegang/zomerstal (46 m²) die zich uitstrekt langs de hele achtergevel en vroeger plaats bood aan acht koeien.

Via de zomerstal is de zijkamer (woonkamer (20,5 m²) en eetkamer (12 m²)  te bereiken met daaraan grenzend de keuken. De keuken (8 m²) is voorzien van een hardstenen aanrechtblad, een vaatwasser-aansluiting, en opstelplaats voor een fornuis. De keukendeur geeft toegang tot één van de terrassen in de lommerrijke tuin. Naast de keuken is een toilet. In het midden van het huis is een open ruimte (‘het vierkant’) die geschikt is als berging. Aan de straatzijde bevinden zich twee sfeervolle zit/werkkamers (14 m², 19 m²). Een fraaie kast en bedstede zijn nog aanwezig, evenals een fraai betegelde schouw.

Eerste verdieping:
Op de etage zijn drie slaapkamers (9 , 14 , 15 ) aanwezig. De badkamer heeft een douche, bad, toilet, wastafel en wasmachineaansluiting.

Locatie:
Het huis is omgeven door een grote tuin met veel privacy, terrassen en diverse fruitbomen. De woning is in Westfriesland gelegen, omringd door het Markermeer. Er zijn diverse winkels op loopafstand gelegen en het gezellige historische centrum van Hoorn is ook dichtbij. De woning is bereikbaar per OV en Rijksweg A7 is in korte tijd per auto te bereiken.