Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?
Woonhuis

Veneweg 83

7946 LG Wanneperveen, OV

Huurprijs per maand
€ 1.250,- excl.
Veneweg 83
Huurprijs per maand
€ 1.250,- excl.
Beschikbaar per
15-08-2021
Bouwjaar
1650
Aantal kamers
6 kamers
Oppervlak
165 m2
Buitenruimte
90 m2
Veneweg 83

Historisch wonen in Wanneperveen dichtbij de natuur in charmant 17e-eeuws woonhuis (6 kamers) met waardevol interieur. Het markante ‘Schultehuis’ werd in tegenstelling tot de meeste gebouwen in het dorp Wanneperveen, niet gebouwd als agrarisch bedrijf. Waarschijnlijk was het de woning van de schout. Vanwege het waardevolle 17de-eeuwse interieur werd er in 1914 een Vereniging opgericht ten behoud van het ‘Schultehuis’. In 1990 kwam het in bezit van de Vereniging Hendrick de Keyser en een jaar later vond een restauratie plaats. Veel onderdelen in het huis zijn 17de-eeuws. Zeer bijzonder zijn de decoratieve schilderingen tegen de balklagen van de opkamer.  

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand (excl.)
€ 1.250,-
Glasverzekering
€ 3,60
Beschikbaar per
15-08-2021
Huisdieren
In overleg
Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
165 m2
Gebruiksoppervlak
195 m2
Woonoppervlak
165 m2
Overige inpandige ruimte
30 m2
Buitenruimte(n)
90 m2
Perceeloppervlak
266 m2
Indeling
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
1
Aantal toiletten
2
Badkamervoorzieningen
Inloopdouche, wastafel, ligbad
Aantal woonlagen
2
Parkeren
Soort parkeergelegenheid
Vrij parkeren

Indeling
Het huis bestaat uit een begane grond met hoge plafonds en een kapverdieping.  Achter het pand is een tuin met achterom gelegen (ca. 92 m²).

Begane grond:
Via de monumentale voordeur komt u binnen in het voorhuis (19 m²). Links hiervan bevindt zich de opkamer (22 m²) met originele eikenhouten bestedewand, imposante stookplaats en met ranken beschilderd houten plafond. In het achterhuis bevindt zich de keuken (12 m²) voorzien van kookplaat en afzuigkap. De keuken is ook bereikbaar via de zijentree aan de linkerzijde van het huis. Toilet en aan de tuin grenzende (eet)kamer (25 m²) met betegelde haardpartij, bedstedenis en berging.

Eerste verdieping:
Via de spiltrap bereikt u de eerste verdieping met 3 slaapkamers (14 m², 13 m², 12 m²) en badkamer voorzien van toilet, inloopdouche en ligbad. Op de overloop is een kast met opstelruimte voor wasmachine en wasdroger. Op de tweede verdieping is een bergvliering aanwezig bereikbaar middels een vlizotrap.

Locatie:
Het karakteristieke lintdorp Wanneperveen (gemeente Steenwijkerland) ligt in het noordwesten van de provincie Overijssel, dichtbij Meppel, Giethoorn en de Weerribben. Het dorp is ontstaan door de ontginning van het hier gelegen veengebied. Momenteel is recreatie van groot belang in Wanneperveen, bestaande uit diverse jachthavens, campings, bungalowparken en zelfs een solexverhuur.  Het meest dichtbijgelegen treinstation in Meppel is met 15 autominuten te bereiken evenals Rijksweg A32 en A28. Op maandag t/m vrijdag is Wanneperveen bereikbaar per bus. Vrij parkeren op de openbare weg. Achter het pand is een boerenbedrijf gelegen.