Icon search Icon Facebook Icon instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox BankGiroLoterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?
Woonhuis

Spaarnwouderstraat 19b

Huurprijs per maand
€ 1.160,- excl.
Spaarnwouderstraat 19 B
Huurprijs per maand
€ 1.160,- excl.
Beschikbaar per
1-2-2021
Bouwjaar
1630
Aantal kamers
2 kamers
Oppervlak
73 m2
Buitenruimte
0 m2
Spaarnwouderstraat 19 B

Tweekamer appartement in oud pakhuis aan de rand van het centrum van Haarlem.

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand (excl.)
€ 1.160,-
Servicekosten
€ 20,-
Voorschot g/w/e
€ 12,50
Glasverzekering
€ 3,60
Beschikbaar per
1-2-2021
Huisdieren
Niet toegestaan
Bijzonderheden
Er is een voorschot van € 12,50 voor water. Voor levering van gas en elektra sluit u zelf een contract af, deze kosten zitten niet in de huurprijs.
Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
73 m2
Gebruiksoppervlak
73 m2
Woonoppervlak
73 m2
Buitenruimte(n)
0 m2
Externe bergruimte(n)
6 m2
Indeling
Aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Aantal badkamers
1
Aantal toiletten
1
Aantal woonlagen
1
Parkeren
Soort parkeergelegenheid
Vergunningsplichtig parkeren

In de 16de en 17de eeuw stonden er aan het Spaarne in Haarlem vele bierbrouwerijen. In 1597 wordt Korte Spaarne 15 / Spaarnwouderstraat 19 vermeld als de bierbrouwerij ‘'t Zeepaert', eigendom van Jan Aelbertsz Ban. Het erf liep door tot aan de achterstraat, de huidige Spaarnwouderstraat, en was aan die kant bebouwd met bedrijfsgebouwen. Bij de restauratie zijn in dit complex acht appartementen gerealiseerd.

Indeling

Begane grond:

Entree via zowel de Spaarnwouderstraat als de statige entree aan het Korte Spaarne met toegang tot de gemeenschappelijke hal met gedeelde fietsenberging en de bij het appartement behorende berging (circa 4 m²).

Tweede verdieping:

Entreehal. Slaapkamer (circa 12,8 m²). Douchecel met douche, wastafel en opstelplaats voor wasmachine. Separaat toilet. Royale woonkamer (circa 52 m²) met open keuken voorzien van afzuigkap. De woonkamer met frans balkon heeft een pakhuis-achtige sfeer en is voorzien van een robuust moer- en kinderbintenplafond.

Locatie:
Het huis bevindt zich in het centrum van Haarlem met alle gezellige winkels, theaters, horeca, etc. op korte afstand. Het is goed bereikbaar per openbaar vervoer, te voet of per auto. Gelegen aan het Spaarne en dichtbij het Teylers Museum en parkeergarage De Appelaar.  In de straat geldt betaald parkeren (met vergunning).