Icon search Icon Facebook Icon instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox BankGiroLoterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?
Woonhuis
Bedrijfsruimte

Spaarne 108

Huurprijs per maand
€ 3.000,- excl.
Spaarne 108
Huurprijs per maand
€ 3.000,- excl.
Beschikbaar per
1-2-2020
Bouwjaar
1637
Aantal kamers
6 kamers
Oppervlak
201 m2
Buitenruimte
35 m2
Spaarne 108

Het prachtige 17e-eeuwse ongedeelde pand met trapgevel uit 1637 aan het Spaarne in hartje Haarlem is te huur.

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand (excl.)
€ 3.000,-
Glasverzekering
€ 3,60
Beschikbaar per
1-2-2020
Huisdieren
in overleg
Bijzonderheden
-De woning heeft veel trappen en verdiepingsverschillen door splitlevel in voor- en achterhuis. Dit is sfeervol, alleen minder geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit.
-Door de omvang en indeling en op basis van het bestemmingsplan is werken aan huis mogelijk. De bestemming is Gemengd 1. Horeca is vanwege de beperkingen aan klimatologische toepassingen helaas geen optie. Detailhandel en kantoor aan huis zijn wel inpasbaar. Informeert u naar de mogelijkheden.
Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
201 m2
Gebruiksoppervlak
275 m2
Woonoppervlak
201 m2
Overige inpandige ruimte
74 m2
Buitenruimte(n)
35 m2
Perceeloppervlak
167 m2
Indeling
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
2
Aantal toiletten
2
Badkamervoorzieningen
douche, dubbele wastafel, ligbad / douche, wastafel, toilet
Aantal woonlagen
3
Parkeren
Soort parkeergelegenheid
Vergunningsplichtig parkeren
Spaarne 108

Indeling

Ongedeeld pand bestaande uit een voor- en achterhuis met achtergelegen stadstuin. Het voorhuis omvat drie verdiepingen met daarboven een vliering. Het achterhuis bestaat ook uit drie verdiepingen met daarboven een bergzolder. Het voorhuis en achterhuis zijn met elkaar verbonden door middel van een splitlevel.

Begane grond:

De entreehal (7,7 m²) is voorzien van marmeren plavuizen en stucwerk in Lodewijk XVI stijl. Links van de gang liggen drie kamers. De voorkamer (25 m²) heeft een hoog plafond en een marmeren schoorsteenmantel, het plafond en schoorsteenmantel wand zijn beide gedecoreerd met stucwerk in Lodewijk XVI stijl. De voorkamer is door en-suite-deuren verbonden met een kleinere tussenkamer (19 m²) die geheel is voorzien van behang. Daarachter ligt de tuinkamer (12 m²) met openslaande deuren naar de tuin (35 m²).

Tegen de achtergevel van het achterhuis is een betegelde spoelkeuken (4,4 m²) nog voorzien van een historische gootsteen en koperen kranen. De twee pompen stonden oorspronkelijk in verbinding met een waterkelder onder de binnenplaats, ze zijn momenteel niet meer in werking. Achter de spoelkeuken is een ruime bergruimte (6,6 m²) en compacte kelder gesitueerd (2 m²). Separaat toilet is in het achterhuis gelegen.

Eerste verdieping:

De trap naar de eerste verdieping bevindt zich in het achterhuis. Op de eerste verdieping vindt u een ruime eetkeuken (26 m²) die uitzicht geeft op de achtertuin en doorgang biedt naar een bergzoldertje (5 m²) met oeil-de-boeuf venster. Via een trap komt u uit op de ruime overloop (12,5 m²) die toegang biedt tot een ruime voorkamer (43,5 m²) met grote moerbalken uit de middeleeuwen in het zicht en een marmeren schouw. Het uitzicht op het Spaarne is natuurlijk indrukwekkend!

Een nieuwe, moderne badkamer (7,7 m²) met een ligbad en separate douche en twee wastafels. Separaat toilet. Een steektrapje biedt toegang tot een slaapkamer (25 m²).

Tweede verdieping:

Een open spiltrap biedt vanaf de eerste verdieping toegang tot de tweede verdieping. Daar biedt een ruime overloop (18 m²) toegang tot twee slaapkamers met zicht op het Spaarne (beide 17 m²). Op deze verdieping is een tweede moderne badkamer (5,5 m²) met toilet en douche gesitueerd. Via een steektrapje is de in het achterhuis gelegen bergzolder (18 m²) bereikbaar alwaar de cv-ketel en zonneboiler opgesteld staan. Met een trap vanaf de overloop is de zeer ruime vliering (48 m²) van het voorhuis bereikbaar. 

Locatie:

Gelegen aan het Spaarne aan de rand van het centrum van Haarlem, goed bereikbaar met openbaar vervoer. Station Haarlem is op 20 minuten lopen gelegen. Betaald parkeren (met vergunning, geen wachtlijst) kan in de directe omgeving. Garages de Appelaar en de Kamp zijn op korte afstand gelegen.