Icon search Icon Facebook Icon instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox BankGiroLoterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?
Woonhuis
Bedrijfsruimte

Rijksstraatweg 24

9254 DJ Hardegarijp, FR

Huurprijs per maand
€ 1.695,- excl.
Rijksstraatweg 24
Huurprijs per maand
€ 1.695,- excl.
Beschikbaar per
1-12-2020
Bouwjaar
1963
Aantal kamers
5 kamers
Oppervlak
370 m2
Buitenruimte
2250 m2
Rijksstraatweg 24

In het Friese Hardegarijp bevindt zich deze functionalistische villa van architect Abe Bonnema uit 1963, omgeven door door Mien Ruys ontworpen groen. Het ontwerp voor dit voormalige woonhuis met kantoor behoort tot de meest opmerkelijke voorbeelden van de naoorlogse villabouw in Nederland  en kenmerkt zich door zijn eenvoud en contact tussen binnen en buiten. Abe Bonnema was geïnspireerd door architecten als Alvar Aalto, Van den Broek, Ludwig Mies van der Rohe, Charles en Ray Eames en Le Corbusier en bouwde zijn eigen woonhuis met kantoor 5 jaar na zijn afstuderen. Het pand leent zich dan ook goed voor de functie wonen met kantoor aan huis.

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand (excl.)
€ 1.695,-
Glasverzekering
€ 3,60
Beschikbaar per
1-12-2020
Huisdieren
Toegestaan
Bijzonderheden
Diverse bij het oorspronkelijke ontwerp behorende roerende goederen zullen in het huis aanwezig blijven.

Vanwege het bijzondere monumentale karakter van deze woning wil Vereniging Hendrick de Keyser de mogelijkheid hebben 12x per jaar een bezichtiging te plannen op de begane grond en in de tuin (onder begeleiding).

Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
370 m2
Gebruiksoppervlak
390 m2
Woonoppervlak
370 m2
Overige inpandige ruimte
20 m2
Buitenruimte(n)
2250 m2
Externe bergruimte(n)
36 m2
Perceeloppervlak
2805 m2
Indeling
Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
2
Aantal badkamers
1
Aantal toiletten
2
Badkamervoorzieningen
Ligbad
Aantal woonlagen
2
Voorzieningen
Garage
Parkeren
Soort parkeergelegenheid
Parkeren eigen terrein

Indeling
Het betreft een vrijstaand gelegen villa met een vrijstaande garage op een ruim perceel. Op ontnuchterend eenvoudige wijze zette architect Bonnema zeven stalen spanten op gelijke afstand naast elkaar, legde er vloeren en een dak van beton op en plaatste binnen dat geheel een gemetselde kern. Hiermee creëerde hij een flexibel indeelbaar woonblok.

Begane grond:

Lichte en monumentale entreehal met daarin aan de tuinzijde een keukenopstelling met opstelplaatsen voor diverse apparatuur. In de gemetselde kern bevinden zich een toilet, toegang tot een provisiekelder en vaste garderobe. Ruime ruimtelijke woon-/eetkamer voorzien van marmeren vloer (welke op de gehele begane grond aanwezig is en deels doorloopt naar buiten), en grote schuifpui naar het buitenterras. Twee kleden en diverse kasten behoren tot de oorspronkelijke inrichting. Ruime werkkamer met bureau en vaste kasten. Via de steektrap voorzien van wengé houten treden komt u op de eerste verdieping

Eerste verdieping:

Op de eerste verdieping treft u ook weer de gemetselde kern, alwaar zich de badkamer met wastafel en ligbad bevindt en een separaat toilet. Ook is de opstelplaats voor wasmachine en droger hierin verwerkt. Twee (slaap/kleed-)kamers waarvan 1 met terras. Ruime kamer van x m2 (voormalige tekenzaal van het architectenbureau) met toegang tot het terras. De vloeren zijn voorzien van een donkere leisteen. Rondom het huis is een zeer ruimtelijke tuin aanwezig naar ontwerp van Mien Ruys (circa 2000 m²) met daarin een garage. Ook de tuin is een monument.

Bijzonderheden:
Diverse bij het oorspronkelijke ontwerp behorende roerende goederen zullen in het huis aanwezig blijven. Vanwege het bijzondere monumentale karakter van deze woning wil Vereniging Hendrick de Keyser de mogelijkheid hebben 12x per jaar een bezichtiging te plannen op de begane grond en in de tuin (onder begeleiding). 

Locatie:

Gelegen aan de Rijksstraatweg tussen Groningen en Leeuwarden op 15 autominuten vanuit Leeuwarden. In Hardegarijp is een NS station waar treinen naar Groningen en Leeuwarden stoppen.