Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?
Woonhuis

Piet Heinstraat 4

2518 CJ Den Haag, ZH

Huurprijs per maand
€ 1.795,- excl.
Piet Heinstraat 4
Huurprijs per maand
€ 1.795,- excl.
Beschikbaar per
Per direct
Bouwjaar
1900
Aantal kamers
8 kamers
Oppervlak
173 m2
Buitenruimte
17 m2
Piet Heinstraat 4

Architect Klaas Stoffels (1857-1921) ontwierp begin 1900 voor de nieuwbouw aan de Piet Heinstraat twee winkels met afzonderlijke bovenhuizen. Het geheel werd vormgegeven in eclectische neorenaissancestijl met art nouveau-elementen. Het pand wat nu te huur komt is het linker bovenhuis.

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand (excl.)
€ 1.795,-
Glasverzekering
€ 3,60
Beschikbaar per
Per direct
Huisdieren
Niet toegestaan
Bijzonderheden
Geen woningdelers
Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
173 m2
Gebruiksoppervlak
173 m2
Woonoppervlak
140 m2
Overige inpandige ruimte
16 m2
Buitenruimte(n)
17 m2
Indeling
Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
1
Aantal toiletten
2
Badkamervoorzieningen
dubbele wastafel, inloopdouche, bad
Aantal woonlagen
3
Parkeren
Soort parkeergelegenheid
Vergunningsplichtig parkeren

Indeling
De woning bestaat uit totaal drie verdiepingen, opgedeeld in het veel voorkomende ‘gang-kamer type’ met verkeers- en vertrekkenbeuk. Op de eerste verdieping ligt aan het eind van de smalle gang aan de voorzijde een kabinetje en aan de achterzijde een keuken. Naast de trap bevindt zich een toilet. In de brede beuk liggen een voor- en achterkamer en-suite. Grenzend aan de achterkamer is een balkon naast de keuken. Op de tweede verdieping herhaalt het patroon van gang en kamer zich op vergelijkbare wijze. Aan de achterzijde van de gang bevindt zich hier een badkamer, aan de voorzijde een klein kabinetje. De voor- en achterkamer zijn op deze verdieping gescheiden door een kastenwand en een verbindingsdeur. Vermoedelijk was een van deze kamers in gebruik als ouderslaapkamer. Op zolder zijn nog twee slaapkamers en een berging.


Begane grond:
Een iets terug liggend ingangsportaal bevat de toegang tot de winkel en de bovenwoning. Na de entreedeur is er een gang (ca. 2 m²) met een rechte steektrap naar de eerste verdieping.

Eerste verdieping:

Overloop (6 m²) met toilet en kast en toegang tot moderne keuken (ca. 7,5 m²). Deze is voorzien van een elektrische kookplaat en afzuigkap en een opstelplaats voor een afwasmachine. Een eetkamer (18 m²) grenzend aan een licht dakterras (9 m²) en een en-suite woonkamer (18 m²) met natuurstenen schouwen en rijk gedecoreerde stucplafonds. Een kleine werkkamer aan de voorgevel (6 m²)

Tweede verdieping:
Overloop (6 m²) met toilet en kast en toegang tot een riante badkamer (ca. 7,5 m²) met ligbad, inloopdouche en een dubbele wastafel en in een aparte hoek een aansluiting voor een wasmachine. Een slaapkamer (18 m²) grenzend aan de achtergevel en een slaapkamer (19 m²) aan de voorgevel met aan beide zijden ingebouwde kasten. Een kleine werkkamer aan de voorgevel (6 m²)

Zolderverdieping:
Overloop (3 m²) biedt toegang tot een slaapkamer (14 m²) grenzend aan de voorgevel met een grote ingebouwde kast, een zolderkamer (15 m²) met een dakterras (7,5 m²) aan de achtergevel en in het midden een grote inpandige bergruimte (8 m²)  

Bijzonderheden:
Het betreft een bovenhuis. Geen woningdelers. Geen huisdieren toegestaan.

Locatie:
Gelegen aan de gezellige Piet Heinstraat, onderdeel van het Zeeheldenkwartier. Op loopafstand van winkels en restaurants. Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur (vergunning) en ook het openbaar vervoer (tram 1 en meerdere buslijnen) ligt op loopafstand.