Icon search Icon Facebook Icon instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox BankGiroLoterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?
Woonhuis

Mauritskade 71A

2514 HH Den Haag, ZH

Huurprijs per maand
€ 1.325,- excl.
Mauritskade 71A
Huurprijs per maand
€ 1.325,- excl.
Beschikbaar per
Per direct
Bouwjaar
1939
Aantal kamers
4 kamers
Oppervlak
71 m2
Buitenruimte
6 m2
Mauritskade 71A

Een eenvoudig mid-19de -eeuws winkel - woonhuis van drie bouwlagen, waarvan het woonhuis te huur is en zich op de eerste en tweede bouwlaag bevindt. In 1939 is het pand voorzien van een nieuwe gevel met donkerrode handvormstenen en terugliggende portalen aan weerszijden van de etalage. De bovenwoning is hiermee zelfstandig te bereiken. Opvallend zijn de grote stalen erkerramen met glas-in-lood in de bovenlichten.

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand (excl.)
€ 1.325,-
Glasverzekering
€ 3,60
Beschikbaar per
Per direct
Huisdieren
Niet toegestaan
Bijzonderheden
Geschikt voor een één- of tweepersoonshuishouden (duurzaam samenwonend, geen woningdelers)
Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
71 m2
Gebruiksoppervlak
71 m2
Woonoppervlak
71 m2
Buitenruimte(n)
6 m2
Indeling
Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
2
Aantal badkamers
1
Aantal toiletten
2
Badkamervoorzieningen
Douche in bad, wastafel, bad
Aantal woonlagen
2
Parkeren
Soort parkeergelegenheid
Betaald parkeren

Indeling
Via een rechte steektrap is op de eerste verdieping een woon- en eetkamer met een jaren dertig keuken bewaard gebleven en op de tweede verdieping zijn de slaapkamers en badkamer gesitueerd.


Begane grond:
In een smalle entree (2 m²) is er een steektrap naar de eerste verdieping.

Eerste verdieping:

De gang (4 m²) geeft toegang tot een ruime woonkamer aan de voorzijde (16 m²) over de volle breedte van het pand. Hier is een zeer ruime erker met uitzicht op de Mauritskade. Via schuifdeuren met glas-in-lood is er een eetkamer (10 m²) met vaste kasten aan de achtergevel. Vanuit de gang is in de aangebouwde jaren dertig keuken (5,3 m²) te bereiken met granito aanrechtblad, porseleinen spoelbak en rookkap. De keuken is voorzien van een kooktoestel met oven, een smalle vaatwasser en een hoge koelkast.

Tweede verdieping:
De trap leidt naar de overloop (4 m²) op de tweede verdieping. Hier zijn de toilet (1 m²), het dakterras (6 m²), een kleine slaapkamer aan de achterzijde (5,4 m²), een ruime berging met douche en wasmachineaansluiting (1,7 m²) en de grote slaapkamer aan de voorzijde te bereiken. De slaapkamer (14 m²) is weer over de volle breedte en heeft ook een erker. Via deze slaapkamer is de badkamer (3,4 m²) met bad en wastafel bereikbaar.

Bijzonderheden:
Geschikt voor een één- of tweepersoonshuishouden (duurzaam samenwonend, geen woningdelers)

Locatie:
Deze woning ligt naast de Denneweg en is goed bereikbaar met het OV. Voor de deur zijn parkeerplaatsen (voor vergunninghouders en betaald) en fietshaken. Door het dubbele glas is de woning rustig ondanks de levendige straat.