Icon search Icon Facebook Icon instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox BankGiroLoterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?
Woonhuis

Maarland Noordzijde 10

Huurprijs per maand
€ 2.750,- excl.
Maarland 10
Huurprijs per maand
€ 2.750,- excl.
Beschikbaar per
Per direct
Bouwjaar
1612
Aantal kamers
8 kamers
Oppervlak
265 m2
Buitenruimte
282 m2
Maarland 10

Prachtig gerestaureerd 17de -eeuws woonhuis met winkel-/bedrijfsruimte en ruime tuin aan de levendige haven van Brielle.

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand (excl.)
€ 2.750,-
Glasverzekering
€ 3,60
Beschikbaar per
Per direct
Huisdieren
In overleg
Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
265 m² m2
Gebruiksoppervlak
265 m2
Woonoppervlak
139 m2
Overige inpandige ruimte
4 m2
Buitenruimte(n)
282 m2
Externe bergruimte(n)
25 m2
Perceeloppervlak
482 m2
Indeling
Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
1
Aantal toiletten
3
Badkamervoorzieningen
Bad, inloopdouche, dubbele wastafels, handdoekradiator
Aantal woonlagen
3
Parkeren
Soort parkeergelegenheid
Vrij parkeren

Aan de haven van Brielle staat sinds 1612 dit prachtige 17de -eeuwse vissershuis met op de begane grond een ruime winkel of bedrijfsruimte. Het hele pand heeft 8 kamers en een grote tuin, grenzend aan de groene wal. Het pand is in 2020 geheel gerestaureerd en volgens de nieuwste inzichten verduurzaamd. De gevels, de begane grondvloer en het dak zijn voorzien van isolatie en dubbele beglazing.

 

Indeling
Het huis bestaat uit een voornaam stenen voorhuis en een lager stenen achterhuis, met elk drie verdiepingen en een houten eenlaagse aanbouw aan de achterzijde. Rechts bevindt zich een poortje met onderdoorgang, dat zich in het bouwvolume van het buurpand Maarland Noordzijde 9 bevindt. In de tuin is een voormalige kleine zeilmakerij, nu bruikbaar als bergruimte,  die te bereiken is via deze poort of via de Groene Wal.

Op de begane grond beslaat de bedrijfsruimte ca. 126 m² en de woning, op de eerste verdieping en de zolder, heeft een woonoppervlak 139 m².


Begane grond:

De entree van de woning en van de bedrijfsruimte zit centraal in de voorgevel. De poort geeft direct toegang tot de tuin en de achteringang. In de voorkamer/winkelruimte (ca. 48 m²) zit een prachtig houten plafond bestaande uit moer- en kinderbinten. Van hieruit is het trappenhuis te bereiken en de achterkamer/winkelruimte (ca. 22 m²). Deze lichte ruimte is terug gebracht naar de 19de -eeuw.  Van hieruit kan de achterhuiskamer/winkelruimte ( ca. 22 m²) worden bereikt en de trap naar de eersteverdieping van het achterhuis. Achterin deze ruimte is de toegang tot de houten eenlaagse aanbouw (ca. 7 m²) met daarin een toilet en een kleine pantry. De gehele begane grond en de eerste verdieping van het achterhuis kan gebruikt worden als bedrijfsruimte (totaal 126 m²).

Eerste verdieping:

De eerste verdieping van het voorhuis is te bereiken via het trappenhuis in de voorkamer/winkelruimte. Hier is de hal (2,5m²) met garderobekast (0,6 m²) en toiletruimte (1,8 m²), de toegang tot de woonkamer (34,5 m²) aan de voorzijde en de keuken aan de achterzijde. De woonkamer heeft een hoog plafond van moer- en kinderbinten, een ingebouwde kast (2 m²) en een prachtig uitzicht op de haven.  De ruime en moderne keuken (22,5 m²) aan de achterzijde van het stenen voorhuis heeft ook toegang tot de tweede verdieping van het achterhuis, de zolder (16,6 m²), tevens te gebruiken als derde slaapkamer.

De eerste verdieping van het achterhuis wordt bereikt via de trap vanuit de achterkamer/winkelruimte en is mede daarom geschikt als bedrijfsmatig gebruik. Dit is de zomerkamer (22,4 m²). Vanuit hier is er een doorkijk naar de begane grond en zorgen de ramen aan twee zijde voor een zonnige ruimte.

Tweede verdieping:

De tweede verdieping van het voorhuis biedt ruimte aan een moderne badkamer (9,5 m²) met inloopdouche, bad, dubbele wastafels en aansluiting voor wasmachine en droger, een separaat toilet (1 m²) en twee ruime slaapkamers. Aan de voorzijde ligt de grootste slaapkamer (21,4 m²) met een hoog plafond onder de schuine kap, en aan de achterzijde ligt de tweede ruime slaapkamer (19 m²), ook met een hoge schuine kap.

Bijzonderheden:
Het pand heeft op de begane grond een kantoorfunctie of detailhandelsfunctie en op de verdieping een woonfunctie. Het huis is ook beschikbaar als geheel woonhuis.

Locatie:

Het huis is gelegen op loopafstand van het centrum van Brielle, er kan voor de deur worden geparkeerd.

Brielle is goed bereikbaar per openbaar vervoer,  het centrum van Rotterdam is in 38 autominuten te bereiken.