Icon search Icon Facebook Icon instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox BankGiroLoterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?
Woonhuis

Lopikerstraat 37

2871 BV Schoonhoven, ZH

Huurprijs per maand
€ 2.200,- excl.
Schoonhoven, Lopikerstraat 37
Huurprijs per maand
€ 2.200,- excl.
Beschikbaar per
In overleg
Bouwjaar
1642
Aantal kamers
8 kamers
Oppervlak
169 m2
Buitenruimte
50 m2
Schoonhoven, Lopikerstraat 37

Wonen in een monumentaal 17de eeuws hoekhuis met veel architectonische en historische details in zowel het exterieur als het interieur. De ommuurde stadstuin en inpandige garage verrijken deze markante woning.

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand (excl.)
€ 2.200,-
Beschikbaar per
In overleg
Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
169 m2
Gebruiksoppervlak
310 m2
Woonoppervlak
169 m2
Overige inpandige ruimte
141 m2
Buitenruimte(n)
50 m2
Perceeloppervlak
60 m2
Indeling
Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
2
Badkamervoorzieningen
2
Parkeren
Soort parkeergelegenheid
Vrij parkeren

Indeling

Oorspronkelijk twee panden samengevoegd tot een dwarshuis bestaande uit een voor- en achterhuis. De woning is gelegen op de hoek van de Lopikerstraat 37 en Lange Weistraat 87 en bestaat uit twee woonverdiepingen en twee bovengelegen zolderruimtes met in totaal acht kamers. Het pand is deels onderkelderd aan de tuinzijde en heeft een garage die van binnenuit te bereiken is. 

Begane grond:
De hoofdentree van de woning ligt aan de Lopikerstraat. Bij binnenkomst komt u in een ruime ontvangsthal (circa 18 m²) met plavuizenvloer, glas in lood vensters in de gevel, balkenplafond  en aan weerszijde een zijkamer.
De linker zijkamer (ongeveer 13 m²) is onderkelderd en ten opzichte van de rest van de begane grond op een hoger peil gelegen. De rechter zijkamer (ongeveer 20 m²) is voorzien van een hoog balken plafond en een schouw met aan weerszijde een vaste kast. Vanuit de ontvangsthal (ongeveer 6 m²) kunt u via twee gangen naar het achterhuis.
De linker gang geeft toegang tot de kelder (13 m², geschikt als berging/wijnkelder met stahoogte), deur naar de tuin (circa 50 m²), de moderne keuken, en de houten spiltrap naar de eerste verdieping. De sfeervolle ruime woonkeuken (circa 24 m²) biedt de gelegenheid om uitgebreid te koken en dineren. Vanuit de centrale ontvangsthal is het ook mogelijk om de garage (circa 21 m²) in het achterhuis te bereiken, hier is tevens de wasmachine aansluiting en een toilet gesitueerd.

Eerste verdieping:
Via de historische houten spiltrap komt u op de eerste verdieping alwaar een ruime overloop toegang geeft tot twee slaapkamers (ca. 15 m² en 14 m² en een zitkamer met schouw (circa 20 m²), een badkamer, en de in het achterhuis gelegen tweede badkamer en twee slaapkamers (21 m² en 19 m²). Beide badkamers zijn voorzien van een douche, wastafel en toilet.

Zolderverdieping:
Zowel het voorhuis als het achterhuis zijn voorzien van een zolderruimte (voorhuis circa 75 m² en achterhuis ongeveer 62 m², als berging te gebruiken). Op de zolder van het voorhuis is de prachtige houten dakconstructie zichtbaar.

Bijzonderheden en locatie

Door de verschillen in verdiepingshoogte is deze woning niet geschikt voor mensen met een verminderde mobiliteit. Een combinatie van wonen en werken toegestaan.

Locatie:
De Lopikerstraat is gelegen in de historische binnenstad van Schoonhoven. Schoonhoven is een oude zilverstad in Zuid-Holland en is midden in het Groene Hart gelegen. Rotterdam en Utrecht zijn op 30 autominuten gelegen. Schoonhoven is goed bereikbaar per auto en er kan in de directe omgeving op straat vrij geparkeerd worden.