Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?
Woonhuis

Lindenhof 7

3111 KP Schiedam, ZH

Huurprijs per maand
€ 895,- excl.
Lindenhof 7
Huurprijs per maand
€ 895,- excl.
Beschikbaar per
Per direct
Bouwjaar
1780
Aantal kamers
2 kamers
Oppervlak
52 m2
Buitenruimte
0 m2
Lindenhof 7

Het Weeshuis der Hervormden (bouwjaar 1779) is eeuwenlang de opvangplek geweest voor weeskinderen, halfwezen, vondelingen, voogdijkinderen en verlaten kinderen van de jeneverstad. Dit appartement is gelegen op de begane grond en de ruimtes waren in de 18de eeuw  de  ‘kamers van de baas’, waarschijnlijk een soort huisbewaarders/conciërge (niet te verwarren met de huisvader en huismoeder die het weeshuis leidden).

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand (excl.)
€ 895,-
Servicekosten
€ 75,-
Glasverzekering
€ 3,60
Beschikbaar per
Per direct
Huisdieren
Niet toegestaan
Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
52 m2
Gebruiksoppervlak
58 m2
Woonoppervlak
52 m2
Buitenruimte(n)
0 m2
Externe bergruimte(n)
6 m2
Indeling
Aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Aantal badkamers
1
Aantal toiletten
1
Badkamervoorzieningen
Wastafel, inloopdouche, toilet, handdoekradiator
Aantal woonlagen
1
Parkeren
Soort parkeergelegenheid
Vergunningsplichtig parkeren

Indeling
De entrees van de woningen aan de Lindenhof zijn aan de tuinzijde. Deze woning heeft een gedeelde opgang met drie andere woningen.


Begane grond: Na binnenkomst in de gemeenschappelijke hal komt men bij de entree van de woning op de begane grond. De hal (ca. 3,7 m²) geeft toegang tot de gezellige woonkamer met open keuken (ca. 24,9 m²) voorzien van een afzuigkap en een vaatwasser aansluiting. Daarnaast ligt een fijne ruime slaapkamer (ca. 16,8 m²). De moderne badkamer (ca. 6 m²) heeft een grote inloopdouche, een wastafel en een ruim toilet.

Bijzonderheden:
Een levensloopbestendig appartement heeft bredere, drempelloze deuren, een drempelloze inloopdouche en veel ruimte naast het toilet. Er is een grote gemeenschappelijk tuin exclusief te gebruiken door de bewoners van het Weeshuis en er is een aparte berging (6 m2) in een aangebouwd deel achter de zuidvleugel. In 2021 wordt een begin gemaakt met de restauratie van de zuidvleugel. Geen huisdieren toegestaan.

Locatie:
Het voormalig weeshuis bevindt zich als groene oase (gemeenschappelijke tuin) in het historische stadshart van Schiedam en op loopafstand van het openbaar vervoer, het treinstation, de winkels en de uitgaansgelegenheden. In het centrum geldt betaald parkeren. Men kan een parkeervergunning aanvragen bij de gemeente.