Icon search Icon Facebook Icon instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox BankGiroLoterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?
Woonhuis

Lindenhof 5

3111 KP Schiedam, ZH

Huurprijs per maand
€ 1.290,- excl.
Lindenhof 5
Huurprijs per maand
€ 1.290,- excl.
Beschikbaar per
Per direct
Bouwjaar
1780
Aantal kamers
4 kamers
Oppervlak
110 m2
Buitenruimte
0 m2
Lindenhof 5

Het Weeshuis der Hervormden (bouwjaar 1779) is eeuwenlang de opvangplek geweest voor weeskinderen, halfwezen, vondelingen, voogdijkinderen en verlaten kinderen van de jeneverstad. Het heeft een 400 jaar lange geschiedenis. In 2016 is in opdracht van Vereniging Hendrick de Keyser de restauratie aan de noordvleugel in gang gezet. Het uitgangspunt bij de verbouwing was de hoofdvormen van woningen en ruimtes te laten corresponderen met de structuur van het 18de-eeuwse Weeshuis. Hierdoor zouden de ontstane ruimtes optimaal worden benut en het historische karakter zoveel mogelijk worden bewaard. Het verrassende resultaat anno 2017: zes unieke appartementen voorzien van moderne gemakken (nieuwe keukens en badkamers, een eigen HR ketel) verschillend van grootte, hoogte en kleurgebruik en een bedrijfsruimte op de begane grond. Dit appartement is gelegen op de eerste en tweede verdieping en was in de 18de eeuw de slaapzaal voor meisjes en bergzolder. Tegenwoordig is het een  heerlijke gezinswoning met twee slaapkamers.

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand (excl.)
€ 1.290,-
Servicekosten
€ 30,-
Glasverzekering
€ 3,60
Beschikbaar per
Per direct
Huisdieren
Geen
Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
110 m2
Gebruiksoppervlak
110 m2
Woonoppervlak
110 m2
Overige inpandige ruimte
10 m2
Buitenruimte(n)
0 m2
Externe bergruimte(n)
6 m2
Indeling
Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
2
Aantal badkamers
1
Aantal toiletten
2
Badkamervoorzieningen
Inloopdouche, dubbele wastafel, bad
Aantal woonlagen
2
Parkeren
Soort parkeergelegenheid
Vergunningsplichtig parkeren

Indeling
De entrees van de woningen aan de Lindenhof zijn aan de tuinzijde. Deze woning heeft een gedeelde opgang met drie andere woningen.


Eerste verdieping:

Na binnenkomst neemt men de trap naar de eerste verdieping waar men via een deur aan de rechterzijde het appartement binnenkomt. De lange gang (ca. 9,6 m2) geeft via een schuifdeur toegang tot de sfeervolle eetkamer/keuken(ca. 23,6 m2) met ramen aan de tuinzijde en de ruime lichte woonkamer (ca. 22,3 m2). De moderne keuken heeft een afzuigkap en een aansluiting voor een vaatwasser.  Aan het eind van de gang bevindt zich het toilet met daarnaast de opgang met de trap naar de tweede verdieping. Deze verdieping heeft een aantrekkelijke hoogte van ca. 3 meter.

Tweede verdieping:                                                                                                                                 

De overloop (ca. 8,5 m2) geeft direct toegang tot twee ruime slaapkamers (respectievelijk ca. 17,3 m2  en ca. 16,7 m2). Aan de andere zijde van de gang is de moderne badkamer (ca. 9,5 m2) met dubbele wastafel, een inloopdouche en een ligbad. Daarnaast een separaat toilet. Er is een aparte berging (ca. 9,6 m2) met aansluiting voor de wasmachine en droger. De oude spanten zijn op deze verdieping in het zicht gelaten.

Locatie:

Het voormalig weeshuis bevindt zich als groene oase (gemeenschappelijke tuin) in het historische stadshart van Schiedam en op loopafstand van het openbaar vervoer, het treinstation, de winkels en de uitgaansgelegenheden. In het centrum geldt betaald parkeren. Men kan een parkeervergunning aanvragen bij de gemeente.