Icon search Icon Facebook Icon instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox BankGiroLoterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?
Woonhuis

Lange Achterweg 44

3111 JK Schiedam, ZH

Huurprijs per maand
€ 1.450,- excl.
Schiedam, Lange Achterweg 44
Huurprijs per maand
€ 1.450,- excl.
Beschikbaar per
Bouwjaar
1780
Aantal kamers
3 kamers
Oppervlak
137 m2
Buitenruimte
0 m2
Schiedam, Lange Achterweg 44

Het Weeshuis der Hervormden (bouwjaar 1779) is eeuwenlang de opvangplek geweest voor weeskinderen, half-wezen, vondelingen, voogdijkinderen en verlaten kinderen van de jeneverstad. Het heeft een 400 jaar lange geschiedenis.

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand (excl.)
€ 1.450,-
Servicekosten
€ 30,-
Glasverzekering
€ 3,-
Beschikbaar per
Huisdieren
Niet toegestaan
Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
137 m2
Gebruiksoppervlak
141 m2
Woonoppervlak
137 m2
Buitenruimte(n)
0 m2
Externe bergruimte(n)
3 m2
Indeling
Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
1
Aantal badkamers
1
Parkeren
Soort parkeergelegenheid
Vergunningsplichtig parkeren

In 2016 is door ons de restauratie aan de noordvleugel in gang gezet. Het uitgangspunt bij de verbouwing was de hoofdvormen van woningen en ruimtes te laten corresponderen met de structuur van het 18de-eeuwse Weeshuis. Hierdoor worden de ontstane ruimtes optimaal benut en het historische karakter zoveel mogelijk bewaard.

In 2017 werden met de noordvleugel zes unieke appartementen opgeleverd en nu in 2019 levert de restauratie van de middenvleugel drie riante appartementen op voorzien van moderne gemakken (nieuwe keukens en badkamers, een eigen HR ketel). Lange Achterweg 44 was van origine de ‘kerk’. Tegenwoordig is het een fraai appartement in combinatie met een ruime en lichte atelier/kantoor ruimte. 

Indeling

Begane grond:                                 
Door de met natuursteen versierde entree met zijn brede dubbele deur komt u in een ruime hal (circa 7 m²) met toiletruimte. Via de hal is links de toegang tot het woongedeelte (ongeveer 63,7 m²) en rechtdoor, via weer een dubbele deur, de toegang tot het atelier (circa 68 m²).

De begane grond van het woongedeelte bestaat uit een moderne open keuken (circa 4,6 m²) voorzien van afzuigkap en opstelplaatsen voor fornuis en vaatwasser en een L-vormige woonkamer (ongeveer 28 m²). In het woon- en in het ateliergedeelte is een deur naar de gemeenschappelijke binnentuin. 
Opvallend zijn de heerlijk grote raampartijen en de hoogte van de ruimtes op de begane grond (circa 3,5 m hoog).

Eerste verdieping:
Via de trap komt u op de overloop (ongeveer 5,5 m²) van de eerste verdieping. Hier bevindt zich een sfeervolle slaapkamer (ongeveer 11,8 m²), een badkamer (circa 3,8 m²) met tweede toilet, wastafel, douche en aansluiting voor wasmachine en droger. De oude spanten zijn op deze verdieping weer zichtbaar gemaakt.

Bijzonderheden en locatie

Omdat volgens de bestemming meerdere mogelijkheden zijn voor het gebruik van de atelierruimte,is volledige bewoning mogelijk. Na de restauratie van de middenvleugel wordt ook de zuidvleugel gerestaureerd.

Locatie:
Het voormalig weeshuis met de gemeenschappelijke tuin ligt als een groene oase in het historische stadshart van Schiedam en op loopafstand van het openbaar vervoer, het treinstation, de winkels en de uitgaansgelegenheden. In het centrum geldt betaald parkeren. U kan een parkeervergunning aanvragen bij de gemeente.