Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?

Ik wil mijn woning of bedrijfsruimte schilderen. Wat is er mogelijk?

Vereniging Hendrick de Keyser is verantwoordelijkheid voor het groot onderhoud van uw woning of bedrijfsruimte. Dit houdt in dat de Vereniging periodiek opdracht geeft voor het buitenschilderwerk, waaronder de buitenzijde van ramen, deuren en kozijnen en ander houtwerk in de buitengevels. Ook voor het schilderwerk van de binnenzijde van ramen en deuren in de buitengevel is de Vereniging verantwoordelijk. Als huurder hoeft u dit dus niet zelf te regelen. Onze inspectie-opzichters komen jaarlijks of tweejaarlijks bij u langs om de staat van het pand te inspecteren en kunnen u informeren over de onderhoudsplanning. Het is wel uw verantwoordelijkheid om ramen regelmatig te lappen en hierbij het houtwerk in de buitengevels goed schoon te houden. Buitenschilderwerk heeft namelijk erg te lijden onder weersinvloeden. Vuil en mos kunnen het schilderwerk snel achteruit doen gaan. Wanneer u het houtwerk regelmatig reinigt blijft het buitenschilderwerk langer mooi én gaat het langer mee.

In principe bent u zelf verantwoordelijk voor het overige schilderwerk in de woning, waaronder binnendeuren, trappen, wanden en plafonds. Mochten er voor uw pand andere afspraken gelden dan bent u hierover geïnformeerd bij het sluiten van de huurovereenkomst. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een bijzonder historisch interieur. In dat geval zorgt de Vereniging ook voor dit onderhoud.

U wilt natuurlijk uw woning of bedrijfsruimte zoveel mogelijk inrichten naar uw eigen smaak. Of u de kleuren van het schilderwerk in uw woning of bedrijfsruimte mag aanpassen, en welke verf u in dat geval dient te gebruiken, hangt echter af van de aard van het huidige schilderwerk in uw pand. Het is belangrijk dat u rekening houdt met de keuze van de soort verf om problemen, bijvoorbeeld met vocht, te voorkomen. Vereniging Hendrick de Keyser heeft voor haar huurders een informatieblad samengesteld over haar beleid omtrent schilderwerk in het interieur. Dit informatieblad kunt u hier downloaden.