Icon search Icon Facebook Icon instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox BankGiroLoterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?
Bedrijfsruimte

Huis Van Eysinga

Koningsstraat 13, 8911 KV Leeuwarden, FR

Huurprijs per maand
€ 2.250,- excl.
Leeuwarden, Koningsstraat 13
Huurprijs per maand
€ 2.250,- excl.
Beschikbaar per
direct
Bouwjaar
1783
Aantal kamers
3 kamers
Oppervlak
267 m2
Buitenruimte
0 m2
Leeuwarden, Koningsstraat 13

Bedrijfsruimte in voormalig Fries Museum bied unieke mogelijkheden voor modern ondernemerschap. De gerestaureerde bedrijfsruimte in de 19de-eeuwse Porseleinvleugel van het Museumhuis Van Eysinga is gereed. Deze unit bestaat uit vier verschillende ruimtes met een in het oog springende entree op de begane grond en prachtige details bij de vide die verwijzen naar een rijk verleden.  Tijdens de recente restauratie van de Porseleinvleugel zijn onder andere de oorspronkelijke kleuren en de vide in oude luister hersteld.

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand (excl.)
€ 2.250,-
Beschikbaar per
direct
Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
267 m2
Buitenruimte(n)
0 m2
Indeling
Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
0
Aantal badkamers
0
Aantal toiletten
2
Aantal woonlagen
2

Indeling

Het geheel maakt onderdeel uit van een groter restauratie project. Het historische pand huisvest ook een vijftal woningen en een museumhuis dat ook gebruikt wordt voor representatieve ontvangsten.

Begane grond:
Na het betreden van de linker hoofdingang aan de Koningsstraat komt men via de algemene hal in het bedrijfsgedeelte. Aan de linkerzijde van de gang bevindt zich direct een kleine ruimte van 15,5 m² met plavuizen vloer. De historische en in het oog springende poort biedt toegang tot de tweede ruimte van 24 m² en de dubbele toiletgroep. Rechts is de toegangsdeur tot een prachtige ruimte van maar liefst 120 m² met een vide.

Deze ruimte heeft veel karakter door de troggewelven en de pilaren. Wat direct in het oog springt is de vide met afbeeldingen van historisch porselein, bedoeld als knipoog naar het gebruik van deze ruimte ten tijde van het Fries Museum. De vide zorgt bovendien voor extra lichtinval op de begane grond. Op de begane grond zullen ook de oude kasten worden teruggeplaatst die destijds dienst deden als opbergruimte voor het porselein. 

Vanuit deze ruimte is er zicht op de binnenplaats. Ook is er een pantry met boven- en onderkastjes, een spoelbak en een koelkast. De trap naar beneden komt uit bij een extra toiletgroep (9 m²) en een ruime berging (15,7 m²).

Eerste verdieping:
Via de wenteltrap bereikt u de vide van circa 108 m². Ook hier zijn de pilaren en troggewelven prominent in het zicht en geven de ruimte een extra dimensie. (Aansluitingen voor tweede pantryvoorziening zijn aanwezig)

Bestemmingsvoorkeur zakelijke en/of culturele dienstverlening. Andere ideeën zijn binnen de mogelijkheden van het gemeentelijk bestemmingsplan bespreekbaar. Ook deelverhuur is mogelijk. Huurtermijn 5 +5, flexibeler voorwaarden zijn eveneens bespreekbaar. 

Het monumentale pand ligt in het historische centrum van Leeuwarden met alle voorzieningen zoals winkels, restaurants en theater op loopafstand. Andere in het oog springende gebouwen in de directe omgeving zijn de Kanselarij en het Post Plaza aan de Turfmarkt.

Goed bereikbaar per openbaar vervoer. Diverse bussen rijden in 10 minuten naar NS-station. Bushalte op korte loopafstand (2 minuten). Betaald parkeren in de directe omgeving (parkeren op straat en meerdere parkeergarages) voor bezoekers. Bedrijfsparkeervergunning is op aanvraag te verkrijgen bij de gemeente Leeuwarden.