Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?
Woonhuis

Houtmarkt 17

Huurprijs per maand
€ 2.250,- excl.
Houtmarkt 17
Huurprijs per maand
€ 2.250,- excl.
Beschikbaar per
Per direct
Bouwjaar
1700
Aantal kamers
4 kamers
Oppervlak
130 m2
Buitenruimte
50 m2
Houtmarkt 17

Geheel hoekhuis (4 kamers) met tuin aan de rand van het centrum van Haarlem! Achter de sobere halsgevel met gemetselde klauwstukken en gebogen fronton uit het eerste kwart van de 18de eeuw gaat een charmant woonhuis met 4 kamers en tuin schuil. Het pand heeft een taps toe lopende plattegrond: aan de grachtzijde is het pand slechts 4,5 meter breed terwijl de achterzijde van het perceel 6,5 meter meet. Het huis ademt historie met de diverse fraai gekleurde balkenplafonds in het zicht, (plavuizen-)vloeren, schouwen, etc.

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand (excl.)
€ 2.250,-
Glasverzekering
€ 3,60
Beschikbaar per
Per direct
Huisdieren
In overleg
Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
130 m2
Gebruiksoppervlak
130 m2
Woonoppervlak
130 m2
Buitenruimte(n)
50 m2
Perceeloppervlak
117 m2
Indeling
Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
2
Aantal badkamers
1
Aantal toiletten
2
Badkamervoorzieningen
Ligbad (douchen in bad), enkele wastafel, toilet, wasmachineaansluiting
Aantal woonlagen
2
Parkeren
Soort parkeergelegenheid
Vergunningsplichtig parkeren

Indeling
Het huis bestaat uit een voorhuis en een smaller achterhuisje.  Achter het pand is een tuin met achterom toegang via de Melkboersteeg gelegen (ca. 50 m²).

Begane grond:
Aan de lange –deels met plavuizen betegelde- gang met toilet zijn de zijkamer (10 m²) aan de gracht en tuinkamer (17 m²) met schouw en openslaande deuren naar de tuin gelegen.  In het achterhuis bevindt zich de sfeervolle keuken (11 m²) met toegang naar de zonnige/privacyvolle  stadstuin van 50 m².

Eerste verdieping:
Op de eerste verdieping bevinden zich 2 kamers (beide 15 m²) met diverse vaste kasten. In het achterhuis is de badkamer met ligbad en tweede toilet gelegen, voorzien van een vloerafwerking met 19de eeuwse plavuizen.

Tweede verdieping:
Op de tweede verdieping bevindt zich een zolderruimte. Middels een scheidingswand is een ruimte aan de voorzijde (9 m²) gecreëerd.

Locatie:
Aan de rand van het centrum van Haarlem, gelegen aan het Binnen Spaarne.  Het treinstation bevindt zich op 10 minuten loopafstand evenals de vele winkels, theaters, restaurants en musea die in de directe omgeving zijn gelegen. Parkeren kan in de directe omgeving (met vignet). Gunstig gelegen t.o.v. de uitvalswegen richting o.a. Amsterdam en Schiphol. Duin en strand liggen binnen een straal van 10 kilometer.