Icon search Icon Facebook Icon instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox BankGiroLoterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?
verhuurd
Woonhuis

Hoekstraat 2

Huurprijs per maand
€ 830,- excl.
Hoekstraat 2, Tegelen
Huurprijs per maand
€ 830,- excl.
Beschikbaar per
Bouwjaar
1934
Aantal kamers
2 kamers
Oppervlak
95 m2
Buitenruimte
80 m2
Hoekstraat 2, Tegelen

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand (excl.)
€ 830,-
Beschikbaar per
Bijzonderheden
In verband met de aanwezigheid van een 'tussenkamer' slechts geschikt voor een eenpersoonshuishouden of samenwonend stel.
Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
95 m2
Gebruiksoppervlak
128 m2
Woonoppervlak
95 m2
Overige inpandige ruimte
33 m2
Buitenruimte(n)
80 m2
Externe bergruimte(n)
7 m2
Indeling
Aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Aantal badkamers
1
Aantal toiletten
1
Parkeren
Soort parkeergelegenheid
Parkeren eigen terrein

Deze parterrewoning is in 2018 gecreëerd op de begane grond van het winkel-/woonhuis behorende bij voormalige Smederij Giesen. Het gebouw dateert uit 1933-1934 en omvatte van oorsprong een woonhuis, winkel en smederijwerkplaats. Het gebouw, ontworpen door de Tegelse architect Lambert Noten, is een opvallende verschijning in de dorpskern, een Limburgs monument dat lonkt naar de art deco-stijl.

Indeling

Het oorspronkelijke woon-/winkelgedeelte is na een grondige verbouwing opgedeeld in een parterrewoning en een bovenwoning. De parterre-woning wordt nu te huur aangeboden. 

Begane grond:
Eigen entree bereikbaar via het achtergelegen binnenterrein. Robuuste hal (circa 5,5 m²) met toegang tot de toiletruimte en de moderne badkamer (9 m²) met douche, dubbele wastafel en aansluiting voor de wasmachine. Sfeervolle woonkeuken (13,5 m²) met moderne keukenopstelling, een afzuigkap en opstelplaats voor een elektrisch fornuis. Aangrenzend aan de woonkeuken bevindt zich de tussenkamer (18,5 m²) die toegang geeft tot de slaapkamer (13,5 m²).
Portaal met toegang tot de kelder (33 m²) en de heerlijke woonkamer (36 m²). Dit was vroeger de winkelruimte en heeft door de hoekligging en de grote raampartijen veel lichtinval.    

De (fietsen)berging, parkeerplaats en tuin bevinden zich op het achtergelegen binnenterrein.

Bijzonderheden en locatie

Het gebouw is voorzien van diverse fraaie glas-in-lood ramen, paneeldeuren en origineel tegelwerk. Aan de achterzijde bevindt zich een binnenterrein met een eigen (fietsen)berging, één parkeerplaats en een eigen tuin (circa 80 m²).

Locatie:
Gelegen in het historisch hart van Tegelen. In een gebiedje van nauwelijks één hectare is het oude stratenpatroon met zijn verrassende bochtige opzet gaaf behouden gebleven. Winkels en openbaar vervoer op loopafstand. Het NS station van Tegelen ligt op 800 meter afstand. Parkeren op eigen terrein.