Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?

Hoe worden de servicekosten bepaald en verrekend?

Wanneer u een pand huurt waarbij een of meer voorzieningen worden gedeeld met medehuurders of met de Vereniging dan betaalt u maandelijks een bedrag aan servicekosten. Dit bedrag is een voorschotbedrag waarin de kosten voor deze gedeelde voorzieningen naar rato zijn opgenomen. In de servicekosten kunnen onder andere abonnementskosten voor het alarm, onderhoud van de tuin, schoonmaakkosten voor algemene ruimtes en onderhoudskosten voor de lift of andere installaties zijn opgenomen.

Woonhuis Havenrak 1 Broek in Waterland

De aard van de servicekosten is sterk afhankelijk van het pand dat u huurt. Veel van deze kosten kunnen vooraf niet exact worden berekend omdat het gaat om verbruikskosten. De kosten worden daarom aan het begin van elk kalenderjaar zo goed mogelijk ingeschat en als voorschot aan u in rekening gebracht. Na afloop van het kalenderjaar (of een in uw huurcontract vastgestelde andere periode) worden de daadwerkelijk gemaakte kosten met uw voorschot verrekend. Het zou daarom kunnen dat u een bedrag terugkrijgt, maar ook dat u uiteindelijk een bedrag moet bijbetalen. Jaarlijks ontvangt u van de Vereniging een eindafrekening.

Bij enkele panden worden geen servicekosten verrekend maar wordt wel gewerkt met voorschotkosten voor gas, water of elektra, omdat deze verhuureenheden niet beschikken over eigen meters. Ook hier wordt het voorschotbedrag jaarlijks verrekend met de daadwerkelijke kosten.