Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?
Bedrijfsruimte

Hinthamerstraat 138

5211 MT Den Bosch, NB

Huurprijs per maand
€ 1.480,- excl.
Hinthamerstraat 138
Huurprijs per maand
€ 1.480,- excl.
Beschikbaar per
Bouwjaar
1550
Aantal kamers
4 kamers
Oppervlak
105 m2
Buitenruimte
0 m2
Hinthamerstraat 138

Zeer rijk gedecoreerde winkelruimte van ca. 56 m² met gewelfkelders en een uniek en waardevol historisch interieur. Onlangs gerestaureerd.

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand (excl.)
€ 1.480,-
Glasverzekering
€ 3,60
Beschikbaar per
Bijzonderheden
Het gebruik van de opkamer kent door de aanwezigheid van de middeleeuwse schilderingen een aantal beperkingen. (Meer info op aanvraag)
Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
105 m2
Buitenruimte(n)
0 m2
Indeling
Aantal kamers
4
Aantal badkamers
0
Aantal toiletten
2
Aantal woonlagen
3
Parkeren
Soort parkeergelegenheid
Betaald parkeren

Inleiding
Zeer rijk gedecoreerde winkelruimte van ca. 56 m² met gewelfkelders en een uniek en waardevol historisch interieur. Onlangs gerestaureerd.  

Indeling
Winkelruimte aan voorzijde, een middenruimte (met comptoir) en een opkamer met bijzondere middeleeuwse wandbeschilderingen.  Achterin een pantry met toiletgroep en toegang tot de gewelfkelders.


Begane grond:
Etalage (frontbreedte 4,2 m). Winkelruimte (18m²) met wanden voorzien van marmerimitatie en rijk gedecoreerd geschilderd plafond. Via de pui van Italiaanse notelaar houtimitatie komt u in de middenruimte (11 m²) met mogelijkheden voor een pantry.  Op de deur van de trapkast bevindt zich een geschilderd landschapstafereel. Via een korte brede trap bereikt men de meest bijzondere ruimte van het pand, de opkamer (20 m²). Op de wanden van deze ruimte zijn zeer bijzondere en unieke middeleeuwse schilderingen aanwezig! De gang aan de rechterzijde is bereikbaar vanuit zowel de winkelruimte aan de voorzijde als de opkamer. In deze gang zijn bijzondere renaissance schilderingen aanwezig. De gang ontsluit de hangkamer op de tussenverdieping en de toiletruimte (5,5 m²) aan de achterzijde waar twee toiletten en de historische pomp zijn gelegen. Hier bevindt zich ook de toegang tot de kelderruimten.

Eerste verdieping:

Hangkamer (‘comptoir’ 12 m²) boven de middenruimte met 3 binnen ramen uitkijkend op de winkelruimte aan de voorzijde.

Kelder:
Vanuit de pantry is de kelder (33 m²) met mooie gewelven te bereiken. Deze ruimte heeft een beperkte hoogte en is koel en een heeft hoge luchtvochtigheid.

Bijzonderheden:
Zeer geschikt voor ambachtelijke werkzaamheden gelieerd aan kunst en cultuur. Vanwege de bijzonder muurschilderingen zal deze locatie vaak worden bezocht door onze leden in overleg met de huurder.

Detailhandel met ondersteunende horeca is toegestaan. De temperatuur en luchtvochtigheid in de opkamer dienen binnen bepaalde marges te blijven in verband met de conservering van de muurschilderingen. Bij voorkeur de wanden van de opkamer vrijhouden van winkelopstellingen.

Locatie:
Het pand is gelegen op twintig minuten loopafstand van het station en is bereikbaar per bus.
De winkel beschikt niet over eigen parkeergelegenheid. Er is de mogelijkheid voor betaald parkeren in de Hinthamerstraat zelf en in de nabijgelegen parkeergarage.