Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?

Heb ik een huisvestingsvergunning nodig?

Een huisvestingsvergunning is een gemeentelijke vergunning die u soms nodig heeft om in een woning met een huurprijs lager dan de liberalisatiegrens te mogen wonen. Op deze manier controleert de gemeente de verdeling van de meest betaalbare woningen.  

Om een huisvestingsvergunning te verkrijgen moet aan een aantal eisen worden voldaan. Er moet een economische of maatschappelijke binding zijn aan de regio, het inkomen mag niet te hoog zijn en de woning mag niet te groot zijn voor het huishouden. U vraagt de huisvestingsvergunning aan bij de betreffende gemeente. Het beleid verschilt per gemeente. Gemeenten bepalen zelf of huisvestingsvergunningen verplicht zijn. Indien een huisvestigingsvergunning verplicht is staat dit vermeld in de huuradvertentie op onze website. Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid.