Icon search Icon Facebook Icon instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox BankGiroLoterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?
Woonhuis

Grote Kerkstraat 19A

Huurprijs per maand
€ 1.175,- excl.
Grote Kerkstraat 19A, Venlo
Huurprijs per maand
€ 1.175,- excl.
Beschikbaar per
Bouwjaar
1588
Aantal kamers
5 kamers
Oppervlak
150 m2
Buitenruimte
27 m2
Grote Kerkstraat 19A, Venlo

Achter deze fenomenale 16e eeuwse gevel in het voormalige dubbele woonhuis Huis Schreurs komt een royale vijfkamer-bovenwoning (circa 150 m²) beschikbaar. 

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand (excl.)
€ 1.175,-
Beschikbaar per
Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
150 m2
Gebruiksoppervlak
211 m2
Woonoppervlak
150 m2
Overige inpandige ruimte
61 m2
Buitenruimte(n)
27 m2
Indeling
Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
1
Aantal toiletten
2
Aantal woonlagen
3
Parkeren
Soort parkeergelegenheid
Vergunningsplichtig parkeren

Het huis werd gebouwd in 1588 en ligt midden in de stad. Ondanks latere wijzigingen, behoort Huis Schreurs zonder meer tot de best bewaarde 16de-eeuwse woonhuizen van ons land. Het heeft een prachtige bakstenen gevel met kruiskozijnen, geprofileerde boognissen, gebeeldhouwde details en een groot wapenschild van de opdrachtgevers van de bouw.

Indeling
De gevel bevat twee deuren. De rechter deur geeft toegang tot de centrale toegangshal.

Begane grond:
Via de gemeenschappelijke hal en een bijzondere tussendeur met bewerkt glas leidt de trapopgang naar de twee appartementen op de verdiepingen.

Eerste verdieping:

Via de hal komt u naar links in de riante woonkamer met open (te renoveren) keuken (circa 43 m²)  en naar rechts langs het interne trappenhuis in de ruime slaapkamer (circa 19 m²).

Via het interne trappenhuis gaat een trap naar de begane grond en via een gang komt u op de betegelde binnenplaats (circa 27 m²).

Tweede verdieping:
Op deze verdieping bevinden zich drie ruim bemeten slaapkamers (circa 19,5 m², 13 m² en 15 m²) en een royale badkamer (circa 9,5 m²) voorzien van een ligbad, een wastafel, een tweede toilet en de aansluiting voor de wasmachine.

Derde verdieping:
Twee ‘zolderkamers’ (samen circa 52 m²) onder de kap met balkenconstructie in het zicht. Deze ruimten zijn niet geïsoleerd dus alleen geschikt als berging.

Bijzonderheden:
In 2020 kan het geplande buitenschilderwerk wellicht enige overlast veroorzaken. Vanwege de vele trappen is deze bovenwoning niet geschikt voor mensen met een verminderde mobiliteit. Maximaal twee werkende woningdelers zijn toegestaan. In dit huis zijn huisdieren niet toegestaan.

Locatie:
Gelegen aan een van de hoofdstraten in het centrum van Venlo met de Maaskade, cultuur, horeca, winkels en uitgaansgelegenheden op loopafstand. Het treinstation is gelegen op 650 meter afstand. Betaald parkeren via vergunningstelsel.