Icon search Icon Facebook Icon instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox BankGiroLoterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?
Woonhuis

Glazoenowlaan 3

3055 KD Rotterdam, ZH

Huurprijs per maand
€ 2.495,- excl.
Rotterdam, Glazoenowlaan 3
Huurprijs per maand
€ 2.495,- excl.
Beschikbaar per
Bouwjaar
1962
Aantal kamers
5 kamers
Oppervlak
176 m2
Buitenruimte
725 m2
Rotterdam, Glazoenowlaan 3

Tijdelijke te huur: deze vrijstaande bungalow (vijf kamers) in vroege jaren zestig stijl met ruime tuin in Hillegersberg. Een buitenkans!

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand (excl.)
€ 2.495,-
Beschikbaar per
Bijzonderheden
Het betreft tijdelijke huur
Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
176 m2
Buitenruimte(n)
725 m2
Indeling
Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
1
Aantal woonlagen
2
Parkeren
Soort parkeergelegenheid
Vrij parkeren

De villa is 10 meter breed en 20 meter diep, en bestaat uit twee bouwlagen en vijf kamers. Het huis is grotendeels gelijkvloers met een lager gelegen zithoek, de zitkuil. Onder de hele woning bevindt zich een kelderverdieping met een extra slaapkamer en badkamer. Het huis werd ontworpen door architect Van Tijen voor de familie Van Raalte, de enige bewoners tot nu toe. De toepassing van veel glas, staal, natuursteen maken het een licht en origineel woonhuis.

Begane grond:
Via een ruime leistenen trap aan de voorgevel wordt de entree hal ( 4 m²) bereikt. Links is de toegang tot een kleine slaapkamer (15 m²). Vanuit de centrale hal (13 m²)  worden de overige ruimtes bereikt. Links een toiletruimte (1,2 m²) en de originele keuken met bijkeuken (11,5 m²). De keuken heeft veel vaste kasten met doorkijk naar de eetkamer. Rechtdoor bevindt zich de woon/eetkamer (45 m²) met rondom uitzicht op de heerlijke tuin (725 m²) inclusief een overdekt terras (14,5 m²). Aan de rechterzijde van de centrale hal bevinden zich de hoofdslaapkamer (21 m²) met een enkele wastafel;  de originele badkamer met tweede toilet, dubbele wastafel en ligbad (6,6 m²) en de derde slaapkamer (18 m²).

Buiten is links naast de entreetrap, een berging (7,5 m²). De ruimtes ademen de sfeer van de jaren zestig. Mooie details zoals gordijnrails die zijn opgenomen in de gevelpuien, dubbelglas en de doorzichten maken dit tot een bijzonder huis.

Kelderverdieping:
Via de trap in de centrale hal wordt de kelderverdieping bereikt. Hier zijn naast de cv ruimte (6 m²) een bergruimte (12 m²) en een logeer/werkruimte (15 m²) met een ingebouwde vaste kast en een tweede badkamer (met douche en wastafel) bereikbaar.

Bijzonderheden:
TIJDELIJK: Dit huis zal worden gerestaureerd en om die reden voor maximaal twee jaar tijdelijk als woning verhuurd. Er zijn nog geen interieurfoto’s beschikbaar. We verhuren de woning niet aan studenten of woningdelers. Kleinschalige bedrijvigheid aan huis is mogelijk. Ander commercieel gebruik of gebruik als B&B is niet toegestaan.

Locatie:
De wijk Hillegersberg is een groene oase in Rotterdam en per auto goed bereikbaar. Parkeren kan op eigen terrein. Er kan ook op straat vergunningsvrij worden geparkeerd.
Het pand is via de stations Centraal en Noord en tram 4 uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.