Icon search Icon Facebook Icon instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox BankGiroLoterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?
Woonhuis

Dorpstraat 30

3461 CS Linschoten, UT

Huurprijs per maand
€ 1.380,- excl.
Linschoten, Dorpstraat 30
Huurprijs per maand
€ 1.380,- excl.
Beschikbaar per
Bouwjaar
1750
Aantal kamers
4 kamers
Oppervlak
101 m2
Buitenruimte
20 m2
Linschoten, Dorpstraat 30

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand (excl.)
€ 1.380,-
Beschikbaar per
Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
101 m2
Gebruiksoppervlak
135 m2
Woonoppervlak
101 m2
Overige inpandige ruimte
34 m2
Buitenruimte(n)
20 m2
Perceeloppervlak
186 m2
Indeling
Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
2
Aantal badkamers
1
Aantal toiletten
2
Aantal woonlagen
3
Parkeren
Soort parkeergelegenheid
Vrij parkeren

Charmant huis met vier kamers en waterstoep gelegen aan rivier De Lange Linschoten in de historische kern van Linschoten.

Indeling

Woonhuis, onderdeel van een ensemble bestaande uit twee gekoppelde woningen onder een doorlopend schilddak. De woning beslaat drie verdiepingen en heeft een speelse indeling door de vele niveauverschillen.

Begane grond:
Achter de entree geeft een klein portaal (circa 3 m²) toegang tot de lichte woonkamer (circa 29 m²). De woonkamer is voorzien van een schouw en voormalige bedstede (momenteel in gebruik als kastruimte) en geeft via twee afzonderlijke trapjes toegang tot de kelder en tussenverdieping.

Keuken, bijkeuken en berging:
De gerenoveerde nieuwe keuken (ongeveer 16 m²) is verdiept gelegen (op kadeniveau) en geeft toegang tot de waterstoep. De naastgelegen bijkeuken (9 m²) biedt toegang tot een separaat toilet. De berging (6 m²) is ook te betreden via de keuken.

Buitenruimte:
Vanuit de keuken is er toegang tot de waterstoep (circa 20 m²) die grenst aan de rivier De Lange Linschoten. De waterstoep bestaat uit een brede betegelde strook langs het water waar plek is voor een zitje.

Tussenverdieping:
De tussenverdieping wordt via de woonkamer bereikt. De overloop is voorzien van een voormalige 18de-eeuwse bedstede (nu te gebruiken als garderobekast) en geeft toegang tot een slaapkamer (8 m²) en tot de boven de keuken gelegen opkamer (16 m²) die ook als slaapkamer kan dienen. De opkamer is een lichte ruimte met daarin twee voormalige 18de-eeuwse bedsteden. De linker bedstede is bruikbaar als kastruimte, de rechter bedstede fungeert als doorkijk naar het entreeportaal.

Zolderverdieping:
De zolderverdieping is via een steektrap vanaf de tussenverdieping te bereiken. De zolderverdieping heeft een hoge borstwering (muur tussen vloer en raam) en bestaat uit een grote zolderruimte (circa. 28 m²) met vaste kasten en een vide (tevens stookruimte, als berging te gebruiken), een slaapkamer (15 m²) en een eenvoudige badkamer met douche (5 m²) en tweede toilet.

Bijzonderheden en locatie

Vanwege de split level is de woning minder toegankelijk voor mensen met een verminderde mobiliteit. In de keuken, bijkeuken en kelder is sprake van een relatief lage verdiepingshoogte (circa twee meter onder de balk).

Locatie:
Linschoten is een plaats tussen Woerden en Montfoort, gelegen in het Groene hart, op de grens tussen de provincies Utrecht en Zuid-Holland. De woning is gelegen in de historische dorpskern van Linschoten en is onderdeel van het beschermd dorpsgezicht. Op loopafstand van winkels, waaronder een supermarkt en op fietsafstand van treinstation Woerden. Vrij parkeren is mogelijk in de om de hoek gelegen Strick van Linschotenstraat. Gunstig gelegen ten opzichte van uitvalsweg N204 (vijf autominuten).