Icon search Icon Facebook Icon instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox BankGiroLoterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?
Woonhuis
Bedrijfsruimte

Burgwalstraat 8

Huurprijs per maand
€ 1.250,- excl.
Burgwalstraat 8, Kampen
Huurprijs per maand
€ 1.250,- excl.
Beschikbaar per
Bouwjaar
1530
Aantal kamers
6 kamers
Oppervlak
142 m2
Buitenruimte
0 m2
Burgwalstraat 8, Kampen

Dit karakteristieke pand bestaat uit een klein huisje uit de 17de eeuw (nummer 8) met daaraan vast een groter huis (van origine een pakhuis) uit de 16de eeuw (nummer 6) met een bijzondere, laat-gotische, gevel. Het pand is uitermate geschikt voor een gecombineerde woon-/werkfunctie. Het werkgedeelte op de begane grond omvat ongeveer 50 m². De woning heeft een ruime woonkamer met keuken. Op de zolderetage bevinden zich drie slaapkamers en een doucheruimte. 

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand (excl.)
€ 1.250,-
Beschikbaar per
Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
142 m2
Buitenruimte(n)
0 m2
Indeling
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
1
Aantal toiletten
2
Badkamervoorzieningen
douche, wastafel
Aantal woonlagen
3

Indeling

Begane grond:

Bij binnenkomst komt u in een hal met links een kamer (9,5 m²) en naar rechts via vier traptreden een riante kamer (36,5 m²), geschikt als kantoorruimte, welke een historische sfeer uitstraalt door het moer- en kinderbintenplafond en de glas-in-loodramen. Beide ruimten zijn zeer licht door de grote hoge raampartijen. Aan het einde van de hal is een toilet, wasmachine ruimte, kast met waterfontein en de opgang naar de verdieping. Via de ‘kantoorruimte’ komt men in het trappenhuis van nummer 6. Via deze trap zijn de grote kelder (27 m²), de woonkamer en de zolderruimte van nummer 6 bereikbaar.

Eerste verdieping:

De woning heeft een prachtige ruime woonkamer (36,5 m²) en een gezellige eetkeuken (19 m²). Beide voorzien van grote ramen en prachtige balkenplafonds.

Zolder verdieping:

Via de trap in huisnummer 8 bereikt u één slaapkamer (11 m²) en de doucheruimte (3 m²). De andere twee (slaap)kamers (19 m² en 7 m²) bereikt u via de spiltrap die toegankelijk is vanuit de twee kamers in huisnummer 6.
Middels een vlizotrap in de grootste slaapkamer is de vliering (4 m²) te bereiken alwaar de cv-ketel hangt.

Bijzonderheden

Het huis beschikt over twee trappenhuizen, waardoor de slaapkamers op de zolderverdieping niet allemaal met dezelfde trap zijn te bereiken. De woning beschikt over twee spiltrappen en is daardoor niet geschikt voor mensen met verminderde mobiliteit.
De woning is hoog, ruim en licht. Ander bedrijfsgebruik dan wonen of kantoor voor de begane grond in overleg.

Locatie:
Het huis ligt in het oudste deel van Kampen, aan een smalle dwarsstraat tussen de Hofstraat en de Oudestraat (belangrijkste winkelstraat van Kampen). Op loopafstand is een parkeergarage voor betaald parkeren. Via het station vertrekt elk half uur een trein naar Zwolle (het Kamperlijntje).