Icon search Icon Facebook Icon instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox BankGiroLoterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?
Woonhuis

Brouwersgracht 218

1013 HE Amsterdam, NH

Huurprijs per maand
€ 2.990,- excl.
Brouwersgracht 218
Huurprijs per maand
€ 2.990,- excl.
Beschikbaar per
in overleg
Bouwjaar
1650
Aantal kamers
6 kamers
Oppervlak
154 m2
Buitenruimte
0 m2
Brouwersgracht 218

Markant wonen (en evt werken) in monumentaal hoekpand 'Slepers Welvaren' met 6 kamers aan één van de mooiste grachten van Amsterdam, op korte afstand van CS

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand (excl.)
€ 2.990,-
Glasverzekering
€ 3,60
Beschikbaar per
in overleg
Huisdieren
toegestaan
Bijzonderheden
Combinatie met werken vanuit huis is mogelijk.
Er is geen privé buitenruimte, maar wel mogelijkheid om een zitje te maken aan de straatzijde. 
Het huis heeft steile trappen.
Deze woning wordt niet verhuurd aan woningdelers of studenten. Ook is onderhuur in een andere vorm (als bijvoorbeeld bed and breakfast) niet toegestaan.
De foto's zijn ter indicatie
Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
154 m2
Gebruiksoppervlak
168 m2
Woonoppervlak
154 m2
Overige inpandige ruimte
14 m2
Buitenruimte(n)
0 m2
Indeling
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
2
Aantal toiletten
2
Badkamervoorzieningen
ligbad, inloopdouche, wastafel
Aantal woonlagen
4
Parkeren
Soort parkeergelegenheid
Betaald parkeren

Dit markante hoekhuis, op de hoek van de Binnen Oranjestraat en de Brouwersgracht, vormde oorspronkelijk samen met Brouwersgracht 220 en 222 de drieling Geloof, Hoop en Liefde. Alleen het Geloof, Brouwersgracht 218, bestaat nog. Het huis is door de vele ramen bijzonder licht en wordt gekenmerkt door niveauverschillen. Het kleine maar hoge voorhuis is bereikbaar met een klein frontaal stoepje aan de voorgevel. Vanuit dit voorhuis is een verdiepte binnenhaard en een insteek bereikbaar. Aan de zijgevel bevindt zich een stoep gecombineerd met een pothuis naar de ingangsdeur.

Indeling

Begane grond:
Voor- of zijentree via bordestrap. Uitnodigende voorkamer ca. 15,5 m² met uitzicht op de prachtige Brouwersgracht. De ruimte ca. 19,5 m² aan de achterzijde biedt gelegenheid tot kantoor of bedrijf aan huis, woon- of studeerkamer.

Souterrain:
In het souterrain is het goed toeven in de sfeervolle woonkeuken ca. 18 m² met historische details. Daarnaast bevindt zich hier nog een ruime berging van ca. 16 m² met wasmachine aansluiting.


Eerste verdieping:
Aan de grachtzijde is een verhoogde ruimte (ca. 13 m²) die uitstekend geschikt is als werk- of televisie kamer. Tevens bevindt zich hier een ruime slaapkamer met aan de achterzijde een badkamer met ligbad en separate douche. Toilet aanwezig.

Tweede verdieping/ Zolderverdieping:
Op de tweede verdieping zijn twee slaapkamers van respectievelijk ca. 13 en 16 m² gelegen. Vanuit hier kan men met behulp van een trap de vliering bereiken die zich uitstrekt over de gehele lengte van het pand en dienst doet als berging.

Bijzonderheden:
Combinatie met werken vanuit huis is mogelijk. Er is geen privé buitenruimte, maar wel mogelijkheid om een zitje te maken aan de straatzijde.  Het huis heeft steile trappen. Deze woning wordt niet verhuurd aan woningdelers of studenten. Ook is onderhuur in een andere vorm (als bijvoorbeeld Bed and Breakfast) niet toegestaan.

Locatie:
Het pand ligt op één van de mooiste locaties aan de rand van de Jordaan. Op loopafstand van restaurants, cafés en de leukste winkelstraat van Amsterdam, de Haarlemmerstraat. Verder zijn er verschillende markten zoals de lapjesmarkt op maandag in de Westerstraat en de boerenmarkt op zaterdag op de Noordermarkt.

De woning is uitstekend bereikbaar via het openbaar vervoer (Centraal Station, trams en bussen) en ligt op korte afstand van het Centraal Station. Gunstig gelegen tov de diverse uitvalswegen, oa de A5 en de Ringweg A-10. Betaald parkeren of met parkeervergunning (wachttijd).