Icon search Icon Facebook Icon instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox BankGiroLoterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?
Woonhuis

Bloemgracht 108

1015 TN Amsterdam, NH

Huurprijs per maand
€ 3.350,- excl.
Bloemgracht 108, Amsterdam
Huurprijs per maand
€ 3.350,- excl.
Beschikbaar per
Bouwjaar
1644
Aantal kamers
7 kamers
Oppervlak
151 m2
Buitenruimte
53 m2
Bloemgracht 108, Amsterdam

Geheel woonhuis met drie slaapkamers, twee badkamers en tuin op de Bloemgracht in hartje Jordaan te Amsterdam. Dit huis komt te huur na restauratie en verduurzaming.

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand (excl.)
€ 3.350,-
Beschikbaar per
Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
151 m2
Gebruiksoppervlak
151 m2
Woonoppervlak
151 m2
Buitenruimte(n)
53 m2
Perceeloppervlak
100 m2
Indeling
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
2
Aantal toiletten
3
Aantal woonlagen
4
Parkeren
Soort parkeergelegenheid
Betaald parkeren

Het huis ligt aan de noordzijde van de Bloemgracht en dateert uit 1644. Als middelste huis van destijds drie gelijke huizen heeft het als enige nog de oorspronkelijke gevel. Het pand is gerestaureerd en volgens de nieuwste inzichten verduurzaamd. Alle gevels, de begane grondvloer en het dak zijn geheel voorzien van isolatie en dubbele beglazing.

Indeling
Het huis is 3,5 meter breed en 11,5 m diep en heeft vier bouwlagen. Hierachter ligt over de volle breedte een tuin (53 m²). Op de begane grond en eerste verdieping zijn de woonvertrekken en de moderne keuken gesitueerd. Op de tweede en zolderverdieping bevinden zich de drie slaapkamers, een ruime bergzolderruimte en de twee moderne badkamers.

Begane grond:

Naast de entree en een voorkamer met zicht op de gracht (circa 7 m²) beslaat een gezellige woonkeuken (20 m²) en een moderne keuken (10 m²) de gehele begane grond. Het historisch kleurgebruik en details als de plavuizenvloer en de ‘witjes’-tegels verwijzen naar het verleden. Vanuit de woonkeuken is er toegang tot een modern toilet en ook  is er directe toegang tot de tuin (53 m²). Een oase in hartje stad!

Eerste verdieping:

Via de trap bereikt u de insteek met een elegante voorkamer met uitzicht op de gracht (12 m²) en een royale achterkamer met schouw (20 m²). Vaste kasten volgen de vorm van de voormalige bedstedewand en alle historische balken zijn in het zicht. Tussen beide ruimten is een groot binnen-raam gemaakt zodat er zeer veel daglicht diep de woning binnenkomt.

Tweede verdieping:

Via de overloop is er aan de grachtzijde een slaapkamer (11 m²) en aan de tuinzijde een slaapkamer (16 m²) met toegang tot een moderne badkamer die is voorzien van inloopdouche, wastafel en toilet.

Zolder verdieping:

Hier bevinden zich de derde slaapkamer (circa 11 m²) aan de tuinzijde, de tweede badkamer met inloopdouche en wastafel en een separaat toilet. Aan de grachtzijde biedt de ruime zolder (14 m²) voldoende bergruimte en opstelplaatsen voor de wasmachine en wasdroger.

Bijzonderheden:

Het huis komt beschikbaar na restauratie. Er zijn diverse duurzaamheidsmaatregelen toegepast in de woning, zoals voorzet beglazing, geïsoleerde gevels, dak en begane grondvloer. Op het dak liggen zonnecollectoren en er is een systeem van warmterugwinning en opslag van warm water toegepast. In de begane grondvloer is vloerverwarming opgenomen. Er is een gebalanceerd mechanisch ventilatiesysteem, maar in alle ruimten zijn ook de ramen gemakkelijk te openen. Koken en verwarmen gebeurt elektrisch. Modern comfort en historie gaan hier hand in hand!

Bestemming is Wonen. Kleinschalige bedrijvigheid aan huis is toegestaan, maar geen ander zakelijk gebruik. Vanwege de vele niveauverschillen is de woning niet geschikt voor mensen met een verminderde mobiliteit. Wij verhuren de woning niet aan studenten of woningdelers.

Locatie:

Gelegen in de Jordaan in hartje centrum Amsterdam. Dicht in de buurt van de Westertoren en de gezellige Noordermarkt met haar weekmarkten en horeca/restaurants. Goed bereikbaar per openbaar vervoer en op circa 20 loopminuten van station Amsterdam Centraal. Betaald parkeren of met parkeervergunning (wachttijd).

English text below:

Characteristic whole house for rent with three bedrooms, 2 bathrooms, and garden on the Bloemgracht in the heart of Jordaan, Amsterdam.

The house is 3.5 meters wide and 11.5 m deep and has 4 floors and a garden. On the ground floor, there is a modern kitchen (10 m²) with a large space (20 m²) and a room (7 m²) next to the front door with a canal view. 
On the 1st floor, there is a living room (20 m²) with a garden view and a tiny living room (12 m²) with a canal view. 
On the 2nd and attic floor, there are three bedrooms (11 m², 16 m², and 11 m²), a spacious attic (14 m²) and the 2 modern bathrooms.

Please contact us via e-mail huren@hendrickdekeyser.nl or call us +31 205210630